Saptamanalul de afaceri in limba engleza Business Review a primit Certificatul de Excelenta “pentru branding in jurnalismul de business” in cadrul Galei “Superbrands – Romania on Stage” ce a avut loc marti seara, 15 aprilie 2014, la Hotelul Marriott din Bucuresti.

Business Review este unul dintre cele trei Suprebranduri romanesti din cadrul sectiunii Guest Brand 2013/2014 – un titlu care recunoaste “un brand reprezentativ pentru segmentul sau de piata” – alaturi de ArtMark si Neuhaus. superbrands_com_ro

Potrivit criteriilor de selectie, un Superbrand este “un brand care reprezinta calitate, incredere si poseda calitati specifice care il disting de celelalte branduri din cadrul segmentului sau de piata.”

“Suntem deopotriva mandri si onorati de faptul ca standardele inalte de jurnalism practicate de Business Review inca din noiembrie 1998, de la prima sa editie, au fost recunoscute de catre programul Superbrands Romania, prin intermediul grupului de experti si profesionisti care sunt implicati in procesul de evaluare,” spune Anca Ionita, publisherul Business Review. “Felicit echipa Business Review ca a reusit sa mentina aceste standarde fara sa faca niciun un fel de rabat de la ele, in conditiile instabilitatii economice care a afectat si industria mass media, in ultimii sase ani. Multumiri echipei Superbrands Romania ca ne-au inclus in grupul brandurilor romanesti care reprezinta calitate si profesionalism,” a adaugat ea.

Programul Superbrands este coordonat in Romania de catre agentia de comunicare strategica BDR Associates, organizatorul Superbrands Gala – Romania on Stage. Evenimentul de anul acesta a reunit peste 100 de invitati, veniti sa participe la acordarea premiilor din cadrul editiei 2013/2014 a programului.

- publicitate -

Ajuns la a 6-a editie in Romania, programul a premiat 34 de branduri, din randurile a aproximativ 300 de branduri care au primit statutul de Superbrand în 2013/2014, fiindu-le recunoscuta excelenta in branding. Printre brandurile premiate se afla Aqua Carpatica, Borsec, Catena, Carturesti, Floriol, Raiffesen Bank, Rigips, Mobexpert sau Gerovital.

Brandurilor eligibile pentru statutul Superbrands au fost desemnate  în baza unei metodologii internaționale care cuprinde evaluarea unor grupuri de experti – grupul format din consiliul Superbrands – si grupul format din piata consumatorilor locali.

Anul acesta, Consiliul Superbrands a coordonat initial o evaluare calitativa, pornind de la 1.395 de branduri din 52 de categorii. Criteriile luate în considerare în procesul de selecție au fost încredere, calitate şi diferenţiere pe piaţă.

In jur de 1,500 de consumatori din toate zonele urbane ale Romaniei au fost invitati sa evalueza cele 578 de branduri care s-au calificat in etapa finala, in cadrul unei cercetari de piata realizata sub indrumarea Ipsos. 

 

Despre Business Review 

Business Review este liderul publicatiilor de afaceri in limba engleza din Romania. Cu o experienta de peste 15 ani pe piata media din Romania, revista se adreseaza atat oamenilor de afaceri si specialistilor vorbitori de romana cat si expatilor, carora le livreaza saptamanal o serie de analize, stiri si comentarii de actualitate despre mediul de afaceri intern si international. Business Review online: www.business-review.eu.

Despre Superbrands 

Organizatia Superbrands promoveaza pretutindeni în lume cultura de branding si aduce recunoastere brandurilor cu performante exceptionale prin cateva programe specializate: Business Superbrands, Consumer Superbrands, Luxury Superbrands, Cool Brands, Sports Brands etc. Organizatia Superbrands opereaza în aproape 100 de tari ale lumii, stimuland în mod proactiv, de peste 15 ani, dezvoltarea pietelor locale prin programe specializate si prin publicarea volumelor Superbrands, specializate pe categorii. In piata din Romania este intrata din anul 2005, prin agentia de comunicare strategica si relatii publice BDR Associates. Mai multe informatii despre programul Consumer Superbrands sunt disponibile pe http://www.superbrands.com/ro.