Cererea CFNET privind publicarea de ANAF de informații utile și redesignul portalului ANAF | Răspuns ANAF

58

Redacția CFNET a transmis către ANAF pe 20 octombrie 2014 următoarea CERERE DE INFORMAȚII DE INTERES PUBLIC:

Stimate domn/Stimata doamna,

Avand in vedere prevederile privind liberul acces la informatii publice si in contextul activitatilor ANAF pentru conformarea voluntara a contribuabililor, va solicitam respectuos urmatoarele:

1. transmiterea / publicarea pe ANAF a unui ghid/material informativ privind obtinerea certificatului fiscal persoane fizice si juridice care sa contina sediile ANAF de unde se poate obtine acest document, modalitatile disponibile pentru plata taxei si sediile ANAF unde se poate efectua plata.

Ghidul/materialul de informare să cuprindă informatii la zi, exacte si complete (de exemplu, persoanele fizice din sectorul 3 pot obtine acest document numai de la sediul dedicat persoanelor juridice?)

2. să analizați posibilitatea modificării/revizuirii/redesignului portalului ANAF, avand in vedere tehnologiile HTML, CSS etc actuale și principiile general valabile privind optimizarea și uzabilitatea potalurilor de interes major la nivel național.
Uzabilitatea unui web-site reprezinta usurinta cu care acesta este utilizat de catre un internaut. O optimizare corecta a unui web-site din punct de vedere al uzabilitatii are in vedere structura, aspectul grafic, limbajul de programare, performantele unui calculator / laptop mediu, browserele si nu in ultimul rand particularitatile demografice.

Ne exprimăm dreptul de a face publică prezenta cerere, și în speranta unui răspuns complet, vă multumim anticipat.

Cu stima, editor CFNET, Redacția CFNET

ANAF a trimis pe 10 noiembrie 2014 următorul RĂSPUNS:

Către,
Dna ……, editor CFNET
adresa: se trasmite prin email – info at codfiscal.net
Nr. 909.640 / 10.11.2014

Referitor la solicitarea dumneavoastră, vă transmitem următoarele:

În legătură cu prima propunere pe care aţi formulat-o, menţionăm că instituţia noastră are deja în faza de proiect un ghid informativ privind documentele justificative necesare obţinerii de către contribuabili persoane fizice sau juridice a diverselor certificate sau adeverinţe.

Până la definitivarea ghidului şi postarea acestuia pe portalul ANAF, contribuabilii interesaţi pot afla informaţii referitoare la arondarea localităţilor pe sedii ale unităţilor fiscale, adresele şi datele de contact ale acestora, accesând link-ul asistenta contribuabili/persoane fizice / juridice/contacte unitati fiscale/adrese unitati fiscale, precum şi link-ul structura ANAF / afisare sediu unitate fiscala.

De asemenea, informatii in legatura cu aspectele legate de solicitarea/eliberarea diferitelor documente se pot obţine şi telefonic la Biroul central de asistenţă telefonică a contribuabililor, la nr. 031.40.39.160.

Serviciul comunicare, relaţii publice şi mass-media

- Publicitate -