Decizia politică finală privind revizuirea noului Cod Fiscal va fi luată joi, 27 august 2015. Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a invitat liderii partidelor parlamentare la o intalnire pentru o decizie politică finală privind Codul Fiscal. Decizia în Palament şi votul final pe Codul Fiscal vor fi în sesiunea ordinară a Parlamentului, a declarat Liviu Dragnea. Sesiunea ordinară a Palamentului începe în sempembrie.

Amânarea de către PSD a deciziei politice pe Codul Fiscal este surprinzătoare, având în vedere că PSD a avut iniţiativa de a convoca Parlamentul în sesiune extraordinară în august pentru votarea Codului, iar Senatul a început să discute în comisii cererea preşedintelui Klaus Iohannis de rediscutare a Codului Fiscal, trei comisii au emise avize.

- Publicitate -

Dragnea a spus ca e nevoie de mai multe analize privind impactul Codului Fiscal. „Sper ca liderii Opozitiei sa accepte aceasta discutie pentru joi. Saptamana trecuta a fost o discutie tehnica si punct, negociatorii nu au avut mandate de la partide”, a adaugat Dragnea.

Săptămâna trecută a avut loc o negociere între reprezentanţi ai partidelor parlamentare din opoziţie, la care a participat şi ministrul Finanţelor Publice. Acordul semnat cuprinde două modificări majore ale proiectului noului Cod Fiscal retrimis de preşedinte la Parlament: păstrarea supra-accizei la carburanţi înca un an şi scăderea TVA la 20% din 1 ianuarie 2016 şi la 19% din 1 ianuarie 2017.

Luni, însă, Liviu Dragnea a precizat, la finalul unei intalniri a liderilor coalitiei de guvernare la care au participat si premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea, Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin, intalnire pe care a caracterizat-o ca fiind una „tehnica”, ca o decizie finala nu poate fi adoptata astazi.

„Nu mai putem vorbi de sesiune extraordinara (…) E mult mai important sa masuram de doua ori si sa taiem o singura data”, a precizat Dragnea, care a adaugat ca spera ca puterea si opozitia sa ajunga la un „punct de vedere comun” in privinta Codului Fiscal.

Despre noul Cod Fiscal, Liviu Dragnea a mai declarat ca „E vorba de o lege atât de importantă, atât în context internaţional, cât şi în contextul intern. Neamţul are o vorba: cântăreşte de multe ori şi taie o singură dată. Decizia finală nu o pot lua decât liderii politici, pentru că este vorba despre asumarea unei responsabilităţi foarte mari. Codul Fiscal poate schimba viaţa tuturor. Avem şansa să dăm cât de cât mână liberă sectorului privat. Guvernul Ponta a preluat România de la minus şi a dus-o la o creştere economică constantă de 3%. Încercăm să creăm un nou climat politic în România, pentru că nu e mult de când s-au încheiat mandatele lui Traian Basescu. Romania a stagnat, nu si-a ocupat locul pe care il merita in Europa si in lume.”

- Publicitate -