D.Chitoiu: Îmi doresc ca în maxim un an să avem un Cod Fiscal și Cod de procedură fiscală rescrise

54

Joi, 20 decembrie 2012, Daniel Chitoiu, ministrul Finantelor Publice, a declarat la audierile din comisiile reunite de buget-finante din Camera Deputatilor si Senat:

”In programul de guvernare avem o serie de masuri pentru imbunatatirea legislatiei si-mi doresc ca in maxim un an sa avem o legislatie predictiva si un Cod Fiscal si Cod de procedura fiscala rescrise. Din 2003 au suferit zeci si sute de modificari.

Avem in jur de 32% din PIB, in timp ce media UE e de 42-44%. Trebuie sa luam masuri atat de natura administrativa, cat si organizatorica (…) Sarcina fiscala din prezent, daca ar fi platita la termen si in cuantumul legal, printr-o imbunatatire a colectarii, poate sa ne duca la o colectare de 38-40%. Masurile de reducere a fiscalitatii au rolul de a stimula incasarile si de a largi baza de impozitare.

Institutiile de colectare au fost atacate si prezentate in mass-media ca nu-si fac treaba si, mai mult decat atat, ca sunt in complicitate cu cei care fac evaziune si de aceea nu cresc veniturile la buget. Mi-as dori ca ANAF la finele mandatului, cu exceptia localelor, sa devina o institutie performanta cum sunt celelalte din Europa, la nivelul celor din Franta, Germania sau Spania. Exista in negociere un proiect de restructurare a ANAF impreuna cu Banca Mondiala, astfel incat sa reusim o colectare de 38-40% la nivelul anului 2016.”

sursa: juridice.ro

- Publicitate -

1 COMENTARIU